Nederland forever champion over de toekomst van het wedstrijddansen.

Ik heb mezelf wat voorgelogen en jullie bedrogen. In afwachting van de rest van de lofrede op Rosmalen van de hand van onze feestdichter Sederick en de waarheid over dit festijn in het land van de mega stallen van de hand van niemand minder als Roy Tweeboom ,trainer van twee kampioensparen, kon ik het niet laten. Ik moest en zou nog een kattebelletje schrijven. Gewoon als vingerwarmertje. Ik had Roy nog wat noten toegespeeld om te kraken in de hoop dat. Maar tot op heden is het verdacht stil gebleven aan het Westelijk en Noordelijk front. Dat voorspelt weinig goeds. Nog even en de gepeperde sneeuwballen zijn de mottenballen geworden in de klerenkast van de wedstrijdkostuums. In de trein terug was ik bang omdat ik een zwart gat voel opkomen nu het wedstrijdseizoen voor onbepaalde tijd gestaakt is. Even bekroop mij de angst, dat ik helemaal droog zou komen te staan na de endorfine verslaving aan het NK salsa dansen in Rosmalen. Mijn mond werd droog, mijn handen klamp .Zou ik soms worden overvallen door een schrijvers of dans blok ? Maar gelukkig de vonk van mijn ongebreidelde creativiteit is nog springlevend. De bougie van mijn scheppingsdrift sputterde niet een tiende seconde tegen. De motor was verre van bezopen. Ik was vandaag nog niet thuis of ik sprong van mijn vouwfiets. De wildste plannen ontvouwden zich voor mijn ogen als kersenbloesems in de lente*

.Het creëren van nieuwe dingen betekend dat je oude gedragspatronen en denkwijzen moet durven doorbreken. Vaarwel zeggen tegen ingeroeste gewoonten. Die achter het behang van elk belang plakken. De oude idealen in de uitverkoop zetten. Open deuren opnieuw intrappen. Kunnen denken langs door geiten nog nooit betreden bergpaden. Durven roepen als enige in de woestijn. Kortom vrij als de gebraden haan je licht over alles laten schijnen tot onder de korenmaat van het alledaagse . Een zin, alleen begrijpelijk voor mijn Bijbel vriendjes. Vandaar het lucide of lumineuze idee om vanaf nu elke maand NK wedstrijden salsa dansen te houden. Alle dorpen in de Achterhoek Twente en oost Groningen kunnen zich vanaf nu melden als mogelijke kandidaat steden voor de te houden spelen. Wij van de organisatie komen de dorpswei wel betegelen. Zuid Limburg is ook nog in de race. Hoor ik net via de geruchtenmolen.

Waarom zou je vasthouden aan zo een afgelikte termijn als die van een jaar precies. Terwijl er zoveel meer te verdienen valt voor iedereen als je het even anders doet. Denk aan de uitzendrechten op Facebook Waarom nemen wij niet als termijn, de omlooptijd van de planeet Mercurius. De snelste van de antieke Goden. We willen ons toch wel onderscheiden, hoop ik door echte prestaties te leveren. Durf jezelf en daardoor anders te zijn is het devies. Schep je eigen afstand in de tijd voor de eeuwige roem of de gladiolen. Een te lange tussenperiode is vragen om genotszucht en hedonisme. Neem nou de Elfstedentocht. . Daar geldt voor de zekerheid een wachtperiode tot aan een nieuwe ijstijd. Er zal maar een puntmuts door het ijs zakken. Kan heel Nederland jaren klunen over de schuldvraag.. Die kunnen eerdaags vanachter de geraniums alleen nog hun stedenkruisje uit 1998 poetsen met het inlegkruisje van hun overgrootmoeder..

Nee het lijkt me veel spannender ook voor de winnaars zo als in het boksen je titel te moeten verdedigen tegen elke uitdager. Zo blijf je ongekroond toch koning. Dit bij voorkeur binnen een vaste termijn; zeg; een keer per maand. Voor de broodnodige creationistische* continuïteit. De jury blij, die hebben er alleen al aan reis en verblijfskosten een vast inkomen aan. De dansers gelukkig die krijgen de hele maand door gratis trainingsfaciliteiten. Die zien nog eens wat meer van dit land als alleen de Haarlemmermeer polder of het Maxima kanaal in Rosmalen. We beginnen een eigen sociaal netwerk want dat Facebook zijn we onderhand nu wel ontgroeit. Die gebruiken we alleen voor video opslag. Het dans niveau stijgt door de moordende concurrentie tot ongekende hoogten. Ze vallen bij bosjes door de mand wat ook weer de nodige gespreksstof oplevert naast kopij. Wat heet het wordt een soort supersalsa commando training waarin alleen de allersterkste zonder klompvoeten overleven. We gaan met zijn allen publiek en dansers door ons eigen plafond, dat durf ik wel te voorspellen. Het dak gaat eraf. Geen Cubaan, Colombiaan of Inwoner van Los Angelos laat staan Alkmaar houdt ons nog tegen.

De rest van de wereld stellen we natuurlijk niet op de hoogte van onze goede voornemens. Die denken al na een half jaar, dat heel Nederland is vergeven van de landskampioenen. Geen Belg of Duitser die ons nog durft uitdagen en zeker geen Hongaar, Bulgaar of Roemeen. Mochten de inschrijvingen toch weer wat achterblijven kunnen we aan de grens de vluchtelingen in de stroom vragen, wie er wil leren salsa dansen. Iedereen die na 2 weken blijk geeft van enige aanleg werpen we de week daarna voor de leeuwen. Nog even door plannen en ik word de kampioen van het onfatsoen. Zo worden we eindelijk zonder stoot of slag te hoeven leveren, zonder een voet van de vloer te halen winnaars van het Europees salsa festival. May I have your votes please .The Netherlands forever champignons .

Ludo 17-05-2018

* In Japan de eerste bloesems, die vallen. Symbool van de onthechtheid aan dit leven.

* de leer van het creationisme ontkent de evolutieleer van Darwin. Deze vooral in het zuiden van Noord Amerika populaire leer had liever gezien dat God alleen hun aanhangers geschapen had en niet de Joden en de zwarten.