ARME THIERRY

Thierry heeft helaas voor hem nog  steeds geen militaire Willemsorde ontvangen voor zijn vruchteloze pogingen het  Nederlandse parlement te verdelen in een partij voor hem en de tegenpartij. Zielig voor hem, maar Iedereen is tegen hem. Natuurlijk kun je net als Thierry als altijd de domme meerderheid daar de schuld van geven. Je kunt net als hij ook de samenleving zien als een strijd van allen tegen allen*. Je wordt als je deze overtuiging aanhangt bijna als vanzelf een neoliberaal om even later moreel af te glijden naar allerlei enge vormen van kapitalisme en nationalisme. Om dat met blut und boden te verdedigen waarvan je meent dat het jou door je blanke of witte  God voor eeuwig in eigendom is gegeven . Al kun je dat wat dit  bezit inhoud feitelijk nauwelijks benoemen. Een ander moet er met zijn tengels wel van afblijven. Dat je met zo een wat zieke geestelijke instelling geen moment rust en vrede meer kent laat zich raden.

Je kunt de samenleving ook zien als een gemeenschap waarin iedereen naar beste kunnen iets toevoegt aan een ander. Zijn steentje bijdraag en mee bouwt. Ieder op zijn eigen unieke wijze. In dat laatste geval kom je door je open te stellen voor een ander sneller tot een vermeerdering van innerlijke rijkdom en beschaving. Dus zonder de winst in eigen zak te houden en alleen in je eigen zaakjes te beleggen, maar in anderen te investeren culmineert je rijkdom voor allen . Wat je kunt zien als  rijkdom zonder schuldgevoel .

Daarom heb ik ook zo een medelijden met Thierry Baudet. Hij heeft alleen maar zichzelf om een identiteit aan te ontlenen. Dat het mis met hem gaat kan deze eenzame stakker met een megalomaan karakter niet anders zien als een teloor gang van heel Nederland. Omdat “onze” Thierry het daardoor nogal koud krijgt om zijn kleine hartje moet naast Rome, ook Parijs en Berlijn branden. Maar Thierry je zou toch moeten weten als bachelor geschiedenis, dat de meeste omhoog gevallen mannen van jouw soort en formaat eenzaam sterven op een eiland ver weg van de wereld of door iedereen in de steek gelaten in een vochtige bunker onder de Riechkanzlei.

Oorlog van allen tegen allen – Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oorlog_van_allen_tegen_allen