BEDANKT MAROKKANEN BEDANKT!

“WIE ZIJN VIJANDEN DOOR EN DOOR KENT, DOET IN HET GUNSTIGSTE GEVAL EEN NIET TE SCHATTEN HOEVEELHEID ZELFKENNIS OP” citaat Ludo

geert wilders ; bron AD

Iedereen heeft vijanden! Bestaan zij niet van nature dan creëren wij ze wel. Vijanden te kust en te keur. In een ongekende overvloed. Tegenstanders in allerlei verschillende formaten . Van mensen die ons niet mogen, ons met de nek aankijken, tot aan zij die ons in alles beconcurreren.

Alles wat wij doen verstieren. En waarom? Dat maakt deel uit van het onmiskenbare karakter van vijandschap ; dat beide partijen denken in kracht superieur te zijn aan de ander. Dat coûte á coûte willen bewijzen met alle middelen desnoods.

En dan heb ik het nog niet eens over de gezworen vijanden die ons letterlijk naar het leven staan. Ons in alles haten, alleen omdat zij een te kleine wereld met ons moeten delen. Wij het beter voor elkaar lijken te hebben, gelukkiger zijn dan zij. Verder in onze maatschappelijke ontwikkeling . Onze vrouwen democratisch gezien knapper zijn !Wij stukken welvarender en ga zo maar door. In alles lijken vijanden door de nadruk die wij leggen op hun bestaan het verschil uit te maken . Dat verschil lijkt voor velen de doorslag te geven. Terwijl Gott mit Uns als strijdkreet toch ook op de riemen van de soldaten van onze erfvijand staat*

Romantisch als ik ben denk ik dan ; zonder een ex of een gebroken hart is ook de liefde bij gebrek aan echte Weltschmerz maar een zoutloos gerecht.

Soms denk ik wel eens dat een mens vijanden nodig heeft als dieet voedsel voor het gevoel goed bezig te zijn . De emotionele beleving of de klinkklare fantasie ze zou moeten uitvinden als ze niet bestonden ! Wat de Franse schrijver Voltairehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Voltaire over God beweerde. Wij gewoonweg niet zonder rivalen kunnen leven. Willen wij niet gedwongen worden te concurreren met onze eigen gebreken. Het onze opponenten zijn die ons leven kruiden . Ons aansporen door ons voor maatschappelijke  ontsporing te behoeden. Dat wij juist aan de manier waarop wij hen bestrijden, met dat probleem  omgaan, een deel van onze identiteit ontlenen. Sommigen zeker in de politiek zelfs het overgrote deel. Die zouden volgens de moraalleer van de katholieke kerk alleen maar mens kunnen worden als  hun vijanden hen meer lief  hebben dan de liefde die zij voor zichzelf kunnen opbrengen.

TO BE BY NOT BEING” citaat Ludo

Onze vijanden bepalen ons zelfbeeld. Dit door als onze volmaakt  anatomische  antagonisten*https://nl.wikipedia.org/wiki/Antagonistisch_paar te functioneren .To be by not being , met dank aan Shakespeare. Te zijn wie wij niet willen zijn ondanks hun soms verstrekkende  werking .  Maken zij daardoor deel uit van onze eigen identiteit, omdat zij een groot deel van ons denken beheersen en bepalen. Onze ziel kleuren met alle kleuren van de regenboog inclusief zwart. Ons in staat stellen ons te focussen op het goede in ons doordat zij altijd als zondebok dienen. De kop van Juthttps://historiek.net/kop-van-jut-herkomst-moordenaar/87077/ die Jul blind maakt voor zijn eigen fouten.

de echte kop van Jut

 

Neem als voorbeeld een politicus als Geert Wilders. Zonder  Nederlandse  Marokkanen  had hij totaal geen boodschap gehad . Niet aan zichzelf en niet aan het volk. Geen volksvijanden om tegen te ageren, zich op af te reageren of per trein  te transporteren. Over de grenzen  van het fatsoen te zetten. Zonder moslims was hij gebleven wat hij feitelijk nog steeds is onder zijn blonde toupet . Een nietszeggend onopvallend mannetje uit Venlo. Een fout geverfde Ariër die zijn eigen Indische afkomst ontkent en verraad. Neen zonder moslims had hij geen zetel in de Kamer gehad om op te staan  boven het maaiveld uit te steken . Dus past het hem beter te zeggen ; BEDANKT MAROKKANEN BEDANKT. En dat ik maar nooit genoeg van jullie mag krijgen.

Wat de verzwegen tegenspraak in de westerse cultuur van het Avondland scherp  aan het daglicht brengt. Dat in het geheim, diep onder de oppervlakte, in het hart van de grootste lafaards hun  bewondering het meeste uitgaat naar diegene die de meeste medemensen naar de gaskamer of de Goelag archipel heeft weten af te voeren . In politieke daadkrach daarmee al zijn rivalen de baas was .Dat is waar de onderlinge rivaliteit, de moordende concurrentie op de vrije markt van de waarheid wel of niet besmet door een ziekmakend virus   ten lange leste toe leidt. De volkomen gespleten wens, dat God  als onze eigen  leger des heil slaaf met of zonder toupet nog maar lang aan onze kant mag staan!

Ludo 4-9-2020