De F.A.Y.T. (fryske algemiene ynformaasje-tsjinst)

Over een geslepen wet;

Twee akter voor een echt paar;

Scene 1

Zij vals blond en nep goud. Hij een Haagse  patjepeeër met een fout Hawaï overhemd op de rand van het echtelijk  bed

A; Echt lieverd ze willen echt alles van je weten.

B;   Waarom dan, zijn ze soms verliefd op me of zo

.A;   Dat lijkt me sterk eerder het tegendeel als ze er eindelijk achter komen wat voor klootzak je eigenlijk bent om mij zo te behandelen!

B;   Nou, nou wel effies  dimmen  hé wijfie. We houwen ‘ t netjes , ja. Ik loop ook niet te mekkeren over die gozer van een fitnessleraar van  je     waar je je gymnastiek meedoet. Doet !!  Baaroefeningen bedrijven zal je bedoelen.

A;   Nee suffie; ze willen je op sleeptijd nemen, zodat ze de tijd krijgen om je werkelijk te leren kennen.

B;  OH!! had dat dan eerder  gezegd. Daar heb ik al helemaal geen bezwaar tegen. Dat geeft zeg maar diepgang aan een relatie, dat je geen vreemde ben voor mekaar toch!!.

A,   moet jij nodig zeggen; vreemdganger staat zo wat op je lul geschreven!!

B;   Nee daar vergis je toch maar mooi in, Diephanger of ganger zal je bedoelen. Trouwens ze mogen best alles van me weten.  ik ben zo zuiver op de graat als een onbesneden Marokkaan. Alleen me pincode niet. Ha. Ha, je weet wel van die reclame met rob de Nijs, Dat die ouwe zijn pincode nog ken onthouden, Best een kras lot als je daar  effekes  over na denkt met je bolle hersenpit.

A;   Je pincode kennen ze al lang. Lul-de-ontvanger!!

B;    O ja ??!!

A;   Ja die hebben ze afgeluisterd bij die hoeren waar je altijd bij mot komen, omdat je verder niks kan klaarmaken met je grote bek. Door het geluid van je vingers op de flappentap  in te voeren in een computer. Met zo een wiskundig alleritme kennen ze zo voorspellen waar je pincode uit bestaat. Al zal dat bij jou wel 4 nullen zijn. Kennen ze aan het geluid van  je soppen je gebrek aan pikorde  afmeten

B; Luisteren ze die ook al af.? Dat ken toch geen normaal mens weten . Trouwens by the way zo vrij ik helemaal niet :zo van Klaar over en der uit. Er is helemaal niks mis met de lengte van mijn roede, as je dat maar onthoudt. Maar dat je  ook nergens meer op je eigenste  veilig ken vrijen met of zonder kapotje.  Daar gaat   hij er toch minder lang van in. Voor dat je het weet wordt er  zeik van je genomen en je kwakie afgetapt.

A;   Effe bij de les blijven, Ja natuurlijk luisteren ze die af. Hoe moeten ze anders weten of die dames van verlichte zeden niet uit de school klappen

. B;   Uit de school klappen, hebben ze die dan afgemaakt?

A;   Nee sufferd bij wijze van spreke; je moet vragen tegen wie .

B;   Over wie hebben we het dan?

A;   Over staatsgeheimen natuurlijk .

B;   Zijn dat ook al mensen? Of persoonlijke eigendommen ??

A;   Ja natuurlijk  wat dacht jij anders hoe je zonder zijn naam door het slijk te halen een blunderende minister ken noemen.

B;    Een Teevense Koe dacht ik. Wie wil trouwens nou nog onze staats geheimen kopen. We lopen al jaren achter met afluisteren..

A;   Nou de Roemenen bijv. hun trouwste bezoekers op de A.I.V.D ers na .

B;   Maar die Roemenen spreken toch helemaal geen Nederlands.

A;   Nee, maar dat weten die wereldvreemde A.I.V.D.ers toch niet, die denken dat het Frysklan Boppe is. Die weten zeker  dat Boekerest in Friesland ligt en dat Leeuwarden het hoofdkwartier herbergt van hun tegenbehanger de F.I.Y. T.. (fryske algemiene ynformaasje-tsjinst

Geluid van lakens

Scene 2

van onder de lakens

B; Wat gaan ze eigenlijk met al die gegevens doen?

A; Nou dat weten ze zelf nog niet. Op dat probleem willen eerst nog effetjes  studeren. De komende drie jaar geloof ik. En als ze het dan nog niet weten. Dan gaan ze gewoon de vuilnisbak in, Vernietigen met een net woord. Of ze verkopen ze aan de hoogst biedende als ze wat krap bij kas zitten.

A; As ze de goeie gegevens hebben kennen ze geloof ik ook jou toekomst voorspellen . Of je vreemd zal gaan of wat je lot zal zijn.

B; O maar dat is handig Kennen ze meteen mijn staatslot kopen, want geen mooier lot as een stasilot in een land waar iedereen alles van mekaar mag weten toch!!!

A; Altijd er weer op uit om je eigen zakken te vullen

Epiloog

Ja je moet die A.I.V.D.ers echt met een sleepnet op sleeptouw nemen. Elk uur van de dag achter de computer en niet eens tijd om porno te bekijken op het internet. Die moet je echt om het uur een flinke stroomstoot door hun luie donder jagen om te weten of ze nog leven Zielig toch als je daar goed over na denkt. Zulke fut en fantasieloze mannen, Waar hebben die anders een computer voor. Maar ja als je niet naar elkaar wilt luisteren de hele dag dat oeverloze gezeik, moet je je wel op iets anders richten. Om mensen met wilde plannen en fantasieën  bijvoorbeeld. Daarom stem ik ervoor op 21 maart alles bij het oude te laten. Hoeven ze bij de A.I.V.D ook niet met zijn allen op een bijscholingscursus; Fries voor beginners.