EIEREN VOOR ZIJN STAATSTOELAGE!

voor de eerste keer de fout in

Waarom, waarom toch? vraag ik mij suf hebben onze oranje hofleveranciers vooraf een onderzoeker als Maurice de Hondt  niet even ingeschakeld. Die had dat akkefietje opgeblazen tot super-event gratis en voor niets  gedaan. Zeker in zijn laatste  glansrol als oud-hopman van het “Youtubevolk.” Veruit De laagstgeletterden in een land van voor het overgrote deel literair begaafden! Voor hem zijn dat soort enquêtes als vingeroefeningen voor de geest louter spielerei.

Een steekproef gewoon om te weten hoe hun voorgenomen vakantie naar Griekenland bij hun onderdanen zou vallen. Welke zoete  ijssmaak ze er aan moesten geven. Vanille, pistache  of gewoon ordinair banaan. men vooraf antwoord wist op de vraag of dat uitje  wel of beter niet door kon gaan. Beter bij de geur van haring of spruitjes paste. Via Maurice  voor 100% positief  te testen dat daar geen bezwaar tegen bestond. Al zucht de rest van het canaille als bajesklanten onder een verplicht 4 weken  op de bank zitten televisie kijken. Zonder dat verdomme de programmering is aangepast. Door bijvoorbeeld Sissi in drie delen alvast 3 keer achter elkaar tot de kerst toe   uit te zenden. Of de sound of Musac als quiz vandaag,  gevolgd door het wat racistische Gejaagd door de Wind. Altijd weer goed voor een pittige discussie vanachter de computer.  Met als klap op de vuurpijl de Hollandse megakraker. Een  brug te ver.

 

Of  gaat dit   letterlijk een brug te ver? Gezien het vluchtgedrag van zijn grootmoeder. Nooit vergeten, nooit vergeven en met leugens omgeven! Natuurlijk alles ten dienste van het verre vaderland. Of zongen ze dat als volkslied in nauwelijks verdedigde Nederlands-Indië. Een vlucht naar voren waarvoor ze zichzelf naar horen zeggen na de grote oorlog nog dapper en onvervaard een ridderkruis heeft opgespeld in de orde van de gevluchte Nederlandse leeuw. Een kruis waar Bernhard zich na de mislukte landingen bij Oosterbeek en de Lockheed affaire  niet voor hoefde schaamde het te dragen. Nu is onze koninklijke familie als bange hazewindhonden van hun vakantieadres moeten terugkeren. Dat levert geheid schade voor hun imago op. Gelukkig hebben ze de pasmunt van onze koloniale  “goudenkoets” nog als wisselgeld.

Eigenlijk is het jammer dat zijn moeder onze Willem-Alexander niet gedwongen heeft een studie moderne geschiedenis te volgen Dan zou hij nu weten hoeveel dictators en koningen de laatste eeuw  op vakantie zijn gegaan om als in de Sinaï verdwaalde joden nooit meer terug te mogen keren naar hun eigen beloofde land. Gewoon omdat het morrende volk hun vakantie in het buitenland als de ideale gelegenheid zag hen in die tussentijd af te zetten. Inderdaad dacht ik  in 1968 ook; er gaat  niets boven een vakantierelatie of revolutie  in mei.

Nee, als ik Willem-Alexander de eerste was zou ik mijn vakantieverblijf mooi op Schiermonnikoog bouwen. Met de megaknaller van een eigen zonnestudio voor Maxima  inpandig.  Voor de zekerheid de afgevoerde torpedobootjager Hr. Ms. Van Galen in de vaargeulen van de Waddenzee laten patrouilleren. Kan hij het met die varensgasten ook nog eens mooi hebben over zijn rol. Gewoon voor alle zekerheid die een mens kan kopen voor het geld van zijn bungalow  in Griekenland. Na een geslaagde ‘belastingvrije” verkoop mag hij zijn speedspeeltje houden. Kunnen Maxima en hij   ook Maurice de Hondt buiten de deur zetten. Wat weer scheelt in   elke avond uitlaten. Wat wil een nooit bekroonde  koning met wie van de drie aan dochters nou nog meer?

 

Ludo 16-10-2020