IK STEM OP!

IK STEM OP!

Zal ik voor de verandering in het stemhokje vandaag niet alleen mijn hoofd, maar ook mijn hart eens laten spreken? Holistisch  in plaats van strategisch te stemmen, door mijn verstandelijke vermogens te vermenigvuldigen met mijn ware gevoelens. De uitslag van mijn onderbuik en hersenmassa samen met mijn afkomst mijn stemkeuze laten bepalen. Doen wat in de maatschappij niet meer dan normaal is; een tikkeltje racistisch dat wel, en politiek volkomen incorrect alleen afgaan op het uiterlijk van de politicus of politica. Maar waarom ook niet? De politiek moet toch een afspiegeling zijn van het werkelijke leven. De maatschappij als geheel met al zijn vooroordelen. In al zijn duistere conservatieve en racistische geledingen. Een knappe kop of verdomd lekker lijf helpt daarbij! Een goed voorkomen is de handigste prothese in dit leven om op tijd binnen te lopen. Leerde ik al jong uit de mond van mijn moeder zaliger. Terwijl het binnen de politiek al jaren van gezond verstand getuigt dat de lamme de blinde naar de afgrond leidt. Onder andere doordat het met het alledaagse uiterlijk van de huidige politici droevig is gesteld Vormen ze daarmee niet een spiegel waarin onze eigen foute keuzes weerkaatsen. Of valt er afgaande op alle problemen voor de toekomst en het barre klimaat binnen Kamers helemaal niets meer te kiezen?

 

Om de waarheid boven tafel te krijgen laat ik even wat meer bekende politici de revue passeren.

 

Afgaande op zijn potsierlijke uiterlijk stem ik zeker niet voor Geert Wilders. Die uitgedroogde perkamenten kop waar zijn geblondeerde kapsel tevergeefs probeert zijn Indonesische achtergrond te maskeren. Is dat de wil van Allah? Die steeds ontwijkende blik tijdens interviews. Ogen die geen echt contact maken niet recht in de camera durven te kijken. De verbittering die hij uitstraalt. Neen, dan koop ik nog liever een tweedehands DAF van Janmaat of een vastgelopen Fendt II tractor van boer Koekoek.

 

Ook Thierry Baudet kan het wat mij betreft schudden. Dan weer wel en dan weer geen baard getuigd van een wel heel wankelmoedig karakter. De zelf verklaarde ‘intellectueel’ met de bestudeerde uitstraling van eeuwige student. Een HansHemaworst die denkt dat de Tweede Kamer de niche van zijn Twitter-account is, gezien zijn geringe aanwezigheid. Daarnaast straalt de pedanterie uit heel zijn voorkomen en zijn te strakke pak. Hij is toch geen makelaar op de Amsterdamse Zuid as of wel? Is dat het volgende punt op zijn bruine agenda?

De lijsttrekker van D66 Sigrid Kaag. Een vrouw met een uiterlijk dat mij steeds weer doet weer denken aan het Gooise matras of de televisieserie Moordvrouwen. Wordt het moderne feminisme nu wel of niet gediend, door een dergelijk kakkineus type als een democraat van 66 naar voren te schuiven?

 

Ook de PvdA komt er met de schone schijn van haar lijsttrekker Lilianne Ploumen, maar bekaaid af. Daarbij lijkt zij op mijn moeder. Wat ook niet direct een aanbeveling is. Een wat saaie oudere huisvrouw als invalkracht, afkomstig uit de grensstreken van ons vaderland. Een voormalig katholieke kerkganger, altijd op de eerste rij zo oogt zij, met in haar handtas een verfrommeld verlanglijstje van wat er in dit oud kolengebied allemaal mist aan subsidies en werkgelegenheid voor de vroegere mijnwerkers. Limburg, vroeger als generaliteitsland een wingewest tegenwoordig een rechts probleemgebied met Venlo als hoofdstad.

 

Of wat te denken van Jesse Klaver? Met zijn uiterlijk als een onnozele cherubijn de favoriet van elke schoonmoeder en

de gedoodverfde winnaar. De naam alleen al is een voorteken voor zowel een gelukszoeker als Guus Klaver uit de Donald Duck als de Bijbelse profeet Jesaja. Een mens kan de Joods-christelijke oorsprong van onze verwesterde en verwoestende  beschaving ook te ver doorvoeren.

Wat is er toch mis met al die linkse partijen dat hun beoogde volksvertegenwoordigers niet de indruk wekken zelf ooit in alle vroegte voor het kraaien van de haan op de werkvloer te hebben gestaan?

2019-04-05 14:36:21 DEN HAAG – Premier Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de ministerraad.
ANP LEX VAN LIESHOUT

 

Mark Rutte van de VVD, veel vrije dagen zo als we op de middelbare school met een vooruitziende blik zeiden. Ons wat pokdalige  ketelbinkie naast God. Ook die begint versleten door de macht der jaren de nodige zuurzuinige vouwen in zijn mombakkes te vertonen. Lachte die niet steeds wat dom en onbenullig als er een camera in de buurt is zag het publiek eindelijk de waarheid achter zijn masker. Hoe hij oogt als een licht autistische somberman zonder de extra toeslagen van de publieke aandacht, waarvan zijn schouders de verantwoordelijk overigens niet durven dragen.

Of wat te denken van Wopke Hoekstra, de Brutus en koningsmoordenaar  in het 3 koningen drama dat het CDA is. De man die als publieks-trekker van farmer defence een dolk stak in de rug van Hugo de Jonge. De minister die zonder mondmasker, zo in het diepe gegooid toch buiten adem probeert ons en de economie voor één prikkie in leven te houden. Waar twee injecties en een avondklok om op de been te blijven nodig zijn. Dat doet me toch altijd weer denken aan het stiekem bezuinigen op het collectegeld. Een praktijk waar vooral christenen met hun dubbeltjes moraal sterk in zijn.

De SP met Lilian Marijnissen aan het roer heeft teveel de uitstraling van een hockeymeisje van de HBS. Te blond om intelligent genoeg te zijn om mij als zwarte kiezer te begrijpen.  Daarnaast bestaat er enige verwarring over hoe  goed zij het bed en de Kamer gescheiden kan houden.

 

  Kortom, als het gaat om uiterlijk is het maar kommer en kwel in allebei de Kamers van dit land. Zo kan ik nog wel even door gaan. Hoogtijd dus dat daar verandering in komt.

2016-09-01 20:05:38 AMSTERDAM – Sylvana Simons tijdens de ELLE Style Awards. ANP KIPPA LEVIN EN PAULA

Gelukkig is er één uitzondering die de regel bevestigt. Een modelvrouw zeg maar! Een zij die wat aantrekkelijkheid betreft ver uitsteekt boven dit maaiveld van doorsnee kaaskoppen. De vrouw van wie het uiterlijk alleen al mij naar adem doet snakken alsof ik op de IC in het Meander lig. De donkere vrouw die eindelijk begrepen heeft dat zij zonder meer aan mij gelijk is. Een donkere schoonheid die actief als ras feministe geen excuses nodig heeft om bij zichzelf en haar standpunten te blijven. Geen meeloper in haar besef dat het niet nodig is om voor de gunst alleen de kiezers naar de mond te praten. Sylvana Simons van de partij BIJ1. Zeker geen traditionele one-issue partij als de PVV, want ze houdt ook van het goede leven! Hoorde ik in een podcast van de NRC.

Ik mag vanwege Metoo# geen seksistische opmerken meer maken, maar heter kan het in de Haagse politiek onder de naald niet worden als Sylvana daar een Kamerzetel haalt. Wat ik van harte hoop. Want Sylvana Simons daar val ik voor, tenminste in het nette. Holistisch in de woningnood van een te klein uitgevallen  wat ongezond stemhokje met mijn eigen rode Bruynzeel potlood zal ik eindelijk opgestaan  mijn stem laten horen.

Ludo 15-3-2021