#IKDOEVANMIJNLEVENSDAGENVERDOMMENIETMEERMEE#

 

Ik doe niet meer mee” is de nieuwste trend op ‘sociale’ media. Op  Instagram bijv.  Niet voor niets het duivelsprentenboek van de verwende en op het eigen uiterlijk gerichte mens. Over de geestelijke afgrond waarin zij leven,  wil ik het hier niet eens hebben.

 

Een modetrend die ik overigens alleen maar van harte toe kan juichen. Ondanks dat ons een tweede golf van besmettingen boven het hoofd hangt.  Want het gaat zeker beter met het land, met het naleven van de maatregelen, bedoeld voor onze veiligheid, het terugdringen van het virus SARS-CoV-2  wanneer dit soort asocialen zich aan het verdere maatschappelijk verkeer onttrekken. Zich ook geestelijk geïsoleerd weten. Zeker nu: “Winter is coming”   ooit het meest populaire adagium op HBO  een waarheid zonder engelen en  zegen van boven dreigt te worden.

 

Jammer dacht ik bij het kijken naar deze video dat alle werelddelen op Antarctica na al overbevolkt zijn. Anders had  ik voor deze social fools kunnen  opteren voor een tweede kolonisatiegolf pardon  emigratiegolf naar landen waar ze zeker op dit soort boertjes van buûten zitten te wachten. Bijvoorbeeld naar Vuureiland of het puntje van Alaska rond de Beringstraat. Misschien is een kibboets ver afgelegen in het midden van de Sahara ook geen onaardig idee als thuisland  voor een tweede boerderijtje  voor onze Dorien Rose Duinker, Famke Louisse, Thomas B en andere BBNers.*(bijzonder beroemde Nederlanders). De letter S erbij en de B eruit even husselen en je krijgt …. (voor de puzzelaars.) Het schijnt dat door de opwarming van de aarde ook Groenland boven de poolcirkel weer wat groener en zonniger is. Qua bewoonbaarheid de ideale bruiningsstek voor deze 5 de colonne*https://nl.wikipedia.org/wiki/Vijfde_colonne van op zichzelf dood vervelende volkomen onverdienstelijke vaderlanders.

Wat al die verwende  smoeltjeswinners  steeds vergeten; “Alleen samen hebben wij met zijn allen op democratische wijze voor deze overheid gekozen! (niet dat ik daar jullie nu echt  eeuwig dankbaar voor ben, maar je moet leren roeien met die éne  riem die jezelf stom genoeg gekozen hebt)

 

Maar heeft zo een kolonie van Walden* https://nl.wikipedia.org/wiki/Walden_(kolonie)enige mogelijkheid  van overleven? Een kans van  slagen in de wisselvalligheden van dit   moderne sociale  leven? Bevolkt door al die  duur geverfde vogels en andere 3 keer modaal  verdienende artiesten? Ik vrees het ergste, want om een echt  hechte goed werkende gemeenschap op poten te zetten heb je niet zoveel aan social influencers, zangeressen zonder stem of gesjeesde  dansleraren. Al wordt je   ponem 100.000 geliket op Instagram. Ook politici zijn bij aanvang van deze nieuwe samenleving volkomen overbodig. Dat  soort types kun je kortom missen als kiespijn. Zeker als die commune voor een nieuwe wereld zichzelf moet zien te bedruipen en  terug  betalen.  Want de eerdere  ervaringen met communes op “ideële” grondslag  leert  dat met dat soort intriganten aan boord  de nieuwe wereld geen haar beter wordt dan de oude. Al bij voorbaat als een stuurloze Titanic in de nacht   tot de ondergang is gedoemd. In een nieuwe wereld   heeft de gemeenschap vooral behoefte aan gewone mensen, ambtenaren hardwerkende boeren, timmerlui en stuurlieden, naast mensen met een natuurlijk gezag. In doorsnee al die mensen die gewoon hun werk doen. Vaklieden en mensen met zoveel charisma  en niet dat opgeklopte van tegenwoordig dat zij   bruggen kunnen slaan. Bruggen naar;  alleen allen te samen.  Daar horen mensen die andere mensen dwingen tot  na-apen zonder zelf echt ‘comme il faut” *te zijn   niet  bij.

 * comme il faut; op basis van eigen innerlijke beschaving aanvoelen hoe iets hoort qua manieren en gedragingen.

 

De moraal van dit verhaal. Als je vragen hebt moet je die gewoon stellen.  Gezonde kritiek kun je altijd uiten. Maar  niet al bij voorbaat  wantrouwend staan ten aanzien  van de antwoorden. Ongeacht of ze in jouw straatje te pas komen of niet. En Als de antwoorden je niet bevallen moet je eerst kijken of jij het bent die  de omvang van het probleem  wel op zijn juiste waarde en omvang kan inschatten. Dat doe je niet door je aan je verantwoordelijkheid als deelnemer aan het maatschappelijke verkeer te onttrekken. Zelfs niet door middel van   een handig bedachte  reclamespreuk.

 

Ludo