KINDERPARDON I

Ik hoor het mijn oncoloog al zeggen:’Meneer Zijlma we hebben een fantastische therapie tegen de vorm van kanker , waaraan u lijdt. Een wonderbaarlijke behandeling , die gegarandeerd voor de volle 100% procent werkt. Uw leven zeker redt! Er zit maar één maar-tje aan! We mogen hem van de gezondheidsraad en uw zorgverzekeraar pas toepassen als u al overleden bent. Einde oefening zou je dan denken! Een arts die dat tegen mij zou zeggen, dat ik pas na mijn dood voor een  levensreddende   behandeling in aanmerking kom  mag blij zijn als hij er zonder een blauw oog en andere kleerscheuren van af komt. Toch in de politiek is  het maken van dit soort van voorbehoud dood gewoon.

Dus eerst zelf eigenhandig de bijl van de guillotine vlijmscherp slijpen . Vervolgens het valmechanisme controleren en invetten om daarna je hoofd op het hakblok te leggen. Mocht dan bij zuiver toeval door een hapering in het systeem dat kind zijn hoofdje niet kwijtraken mag hij verder in de asielaanvrage. Zo kun je van elke verzoek om asiel van elk pardon ten behoeve van de kiescijfers wel een mediashow maken.

Zo is nu weer het kinderpardon onderworpen aan ridicule regels. . De 400 kinderen die voor zo een je zou haast zeggen christelijke handelwijze op grond van naastenliefde in aanmerking komen moeten eerst hebben meegewerkt aan hun eigen uitzetting. Naastenliefde ! Een kernbegrip in het nieuwe testament waar het C.D.A en de S.G.P. nog nooit van gehoord schijnen te hebben. Te druk als zij waren met passende regelgeving op basis van het verouderde testament. Een handelswijze die maakt dat zij alleen voor hun eigen slinkende parochie preken. Een L.O.I. cursus hoe je als christelijk politicus de Kaïn van je eigen partij kunt worden! Wat hun leren wat naastenliefde inhoud wel tot een heel bijzondere vorm van onderwijs maakt.

De VVD maakt het ook weer bont. Die liberale farizeeërs stellen simpelweg dat de vrijheid alleen kan worden op( en ) gehouden door de grenzen van de regelgeving aan te scherpen.De grenzen daarmee zoveel mogelijk veilig te stellen door ze gesloten te houden. Regeltjes waar dit land mee wordt ondergesneeuwd. Met als gevolg dat de vrijheid alleen geldt in de Tweede Kamer waar zij als meerderheid zelf de regels bepalen. Hoe je van een generaal pardon een aalmoes van krenterige kruideniers belangen kunt maken.

Toen ik de medewerkingsparagraaf las kreeg ik even last van lachstuipen. Een politieke hik ! Welk consortium van wereldvreemde ambtenaren zonder enig gevoel voor humor heeft dit soort kolderieke regelgeving in Godsnaam verzonnen. Menen ze dit serieus of dachten ze daar op het departement dat het al 1 april was. Bedacht kun je niet zeggen want dan zou je aannemen dat ze nog over zo iets als rudimentaire hersenen beschikken. Deze kikkervisjes van de macht. 11 ministers als zoveel prinsen carnaval, die de lof der zotheid van hun eigen dwaze politiek bezingen.

Op een spandoek las ik de tekst . Niemand is illegaal. Dat moet ik helaas corrigeren. De tekst moet luiden : Niemand is illegaal in Utopia. Voor de dystopia die Nederland geworden is gelden hardere wettische regels . Maatregels die elke menselijke maat te boven gaan.

Van mij mogen alle kinderen blijven, maar denken dat ze in de Haag een hand over hun hart strijken is hetzelfde als pis kijken en drollen vangen door het CBS. Politiek den Haag vertegenwoordigt namelijk niet het hart van Nederland, maar het andere einde van de endeldarm. In de volksmond beter bekend als aars.

LUDO