KINDERPARDON VOOR ZWARTE PIET

Laat ik voor één keer eerlijk zijn. Sorry moeders, maar diep van binnen houd ik helemaal niet van kinderen Het zou hypocriet zijn dat niet te vermelden. Van de moeders wel natuurlijk. Ik ben nu ook weer niet zo stom om mijn eigen glazen in te gooien. Handenbindertjes vind ik het kinderen wel te verstaan . Verwende ettertjes die door het overgrote deel van hun ouders over het paard worden getild als hadden ze elke dag het volste recht op Sinterklaas cadeaus. Die zwarte Piet alleen maar willen handhaven als kleurcontrast. Als versiering voor de IKEAkinderkamer. Omdat ‘onze’ Piet zo leuk qua huidskleur afsteekt bij Sinterklaas met zijn volle witte baard. Zijn outfit zo fotogeniek is! Dit terwijl als zwarte Piet werkelijk zijn pedagogische functie vervullen zou . Het werk eindelijk weer eens deed   waarvoor hij 150 jaar geleden  is aangenomen en opgeleid door de oude baas zelf . De stoute blanke  kinderen  meenemen in zijn zak naar Spanje om daar te werk te worden gesteld in de pepernoten fabriek in eigendom van de grotkapitalist Sinterklaas. Over donkere kinderen werd door  de onderwijzer Jan  Schenkman begrijpelijker wijs rond 1850 namelijk niet gerept! Zouden dezelfde ouders die op de A17in de buurt van Dokkum te hoop liepen moord en brand schreeuwen en zijn hoofd eisen . De beste knecht vanwege zijn tint uitmaken voor vuile Surinaamse pedofiel die met zijn grauwe zwarte tengels van hun brave kroost moet afblijven. Hem zo mogelijk lynchen of hem op zijn minst met pek en veren de stad uitdragen.

Want dat willen die lieve ouders maar niet, begrijpen zwarte piet mag alleen maar blijven als hij de aangepaste rol speelt die zij voor hem wensen en verlangen . Wat ik noem de hypocrisie van de traditie. Je volksgebruiken zo aanpassen aan je eigen dromen en verlangens dat geen tegenspraak mogelijk is. recht beschouwd : De dictatuur van de traditie. Hoeveel pijn je er een ander ook mee bezorgd. Is er een ergere vorm van hypocrisie denkbaar als het gaat om kindergeluk ? Als  waar ouders dat geluk voor zichzelf mogen invullen. Mensen  hun eigen verlanglijstje naar vroeger aan hun schatjes van  onnozele kinderen mogen  toeschrijven.

Neen ! Van kinderen heb ik zeg maar snel genoeg. Een uurtje voor opa spelen en dan is het mijn geduld al weer gedaan, want kleine kinderen vreten naast de wereld kaal ook nog een hoop energie waar geen windmolen tegen op kan.

Toch ben ik voor een wat tegenwoordig in de krant en op het journaal genoemd wordt : Een kinderpardon. Niet dat ik aanneem dat ze die brutale dreumisjes nu eindelijk eens hebben leren spreken met twee woorden. Waar ik als oudere recht op heb. Wat ook wel weer valt te begrijpen omdat hun ouders in de politiek nu ook weer niet echt het juiste voorbeeld geven.Dat het theater van de politiek ook niet de gewenste identificatie met de zwarte held oplevert. Enige beleefdheid tegenover vreemdelingen en asielzoekers lijkt tegenwoordig te veel gevraagd . Het hoort wie klopt daar kinderen blijft daarmee in den Haag voor dovemansoren.

Wat dat betreft is Mark Rutte net een ZZP , die als boze witte Sinterklaas alleen voor zichzelf begonnen is.

Maar zelf ben ik als mens voor een kinderpardon zo als ik reeds zei. Waarom ? Nou het zit zo . En willen ook alle Mensen van C.D.A. huize en uit de buurt van Voorthuizen tot Achterveld en Zwartkruis tot aan Lunteren de harde kern van de S.G.P hun oren spitsen. Aan die van de VVD kan ik alleen maar zeggen: Kinderen hebben zeker een economisch nut! Zeker als je de kinderarbeid weer instelt of ziet wat voor invloed zij hebben op het aankoop gedrag van hun ouders.

Ik heb mijn vijanden lief zo als mijzelf, zo als er in de Bijbel staat. En anders dan de christelijke partijen houd ik mij aan het woord van de Heer. Het is namelijk ook de enige manier voor de mens om met zichzelf te leven en in het reine te komen.. Involgen zijn gebod heb ik dus een haat- liefdes verhouding met asielzoekers en kinderen . Ik houd van elke asielzoeker elk kind apart maar ik haat hun aantallen. Misschien is er een vernieuwde druk van de Bijbel nodig, die ook duidelijkheid schept over het aantal van die vijanden die je lief moet hebben. Of er in die nieuwe uitgave een aparte paraaf aan deze morele aansporing kan worden toegevoegd, zodat een aantal politici buiten de boot valt zo als zoveel asielzoekers letterlijk de rand van de boot missen. . Gewoon om duidelijkheid te scheppen voor die al die overdreven blonde politici Leidse studenten en liberalen die als dood geverfde vogels in den Haag en omwallen. het oer Hollandse woord rechtschapenheid tot een enkel een  woord in de mond van naamloze vreemdelingen maken