KUNST als VERVUILING

 

De zotten bezitten nog steeds de helft van de wereld en de andere helft gaat aan zijn eigen dwaasheid ten onder. Deze vrije bewerking van de woorden van jonkheer Evert Meyster schoten mij te binnen op de donderdagmiddag. Tijd en plaats: 16. 00 uur op de Grote Koppel in mijn woonplaats Amersfoort. Onderweg naar Kunst kader schuin tegenover de haven om schetspapier voor mijn modeltekeningen te kopen. Daar op de stoep voor het atelier van de ‘snelkunstenaar’ Sander , een artiest bij wie de schilderijen sneller ontspruiten aan zijn creatieve brein dan het onkruid in mijn achtertuin, stonden ik schat 40 panelen met een formaat van 50x 70 op houten stellingen. Het hout daarvoor gisteren nog gekocht bij de Bouwmaat. Waar ik was om bestrating voor mijn achtertuin te kopen.

 

Bij het langsfietsen dacht ik in eerste instantie : Hé is de uitverkoop alweer begonnen? In tweede instantie : Oubollig, zie daar de nieuwste ontwerpen voor het inpak papier van het  familie doorsnee bedrijf: Blokker. Met God betere het; weer een Mondriaan. Toch nee, verkeerd gedacht en ingeschat. Een kudde van zeker 20 mensen stond daar verkleed in papieren wegwerp overals met de capuchon diep over de ogen graffiti te spuiten bleek. Het kunstvirus van de middelmaat  had toegeslagen De eerste en hopelijk laatste Amersfoortse wedstrijd voor overrijpe kunstjunks .Wie zichzelf als conservatief het ergste  kan bevlekken! Want graffiti spuiten is al jaren passé. Dat deed je als puber voordat je Facebook tot je beschikking had om je ongenoegen met de wereld op te spuien. Of als kunstenaar omdat er in de jaren 90 ‘goed’ geld in zat.

 

“HET IS RAAR DAT VOOR SOMMIGEN DE H0OOGSTE VORM VAN VRIJHEID ER UIT BESTAAT  HUN EIGEN GRAF TE MOGEN GRAVEN”. citaat Ludo

 

40 zielige panelen  van 50x70ccm stonden rug aan rug aan de straat. Een formaat waar ik als voormalig kunstspuiter nog niet voldoende aan had om mijn tag op neer te zetten. Grof als die spuitbus vol drijfgas werkte in vergelijking tot mijn airbrush. Ik had in die ozon vretende tijd toch zeker 6m2 treinwagon nodig om mijn ongenoegen op kenbaar te maken in nietszeggende kreten uitgevoerd in fauvistisch gekleurde neo- Gotische letters. Net voorbij deze openluchtexpositie van het menselijk onvermogen werd het mij te kwaad. Ik ben van nature al een driftig mens. Ik dacht: “Hoe kan een eigentijds ‘modern kunstenaar’ nu niet gender en CO2 neutraal werken?” Deze vervuiling aan zichzelf . de maatschappij en het milieu uit leggen? Het zal het milieu wel zijn waarin hijzelf verkeert.

 

Zelf plant ik voor elk spieraam dat ik voor een schilderij gebruik een boompje in mijn achtertuin. Voer mijn meeste kunstwerken uit met een stompje potlood op recyceld papier. Gebruik mijn schetsen na afloop weer op het toilet. Herplanten in het kwadraat. Een idee overgenomen van de Shell. Een oliedomme maatschappij die daarmee op de buis glashard beweert dat rijden op benzine goed is voor het milieu. Aan me hoela. Hoe je moet rijden als je door de bomen van de leugens het bos niet meer kunt onderscheiden: vertellen ze er wijselijk niet bij!

 

 

Nu ik het toch over domme reclame heb! Zelf deel ik mijn orgasme met mijn vrouw of vriendin. Of stel hem zo nodig uit.  Een soort van getuigen van wederzijds respect. Dit in tegenstelling tot de Durex reclame waarbij de reclamemakers nog steeds denken dat mannen orgasmes geven. Lekker bij de tijd. Of die reclame voor de te droge dagen in bed waar een glijmiddel tegen helpt. Voor 9 van de 10 vrouwen. De 10de moet maar hopen dat zij  een kunstschaatser is voordat hij zich op glad ijs begeeft. ! Bij overspel heet het zeker uitglijmiddel! Als of de gemiddelde Nederlandse man tegen zijn sekspartner zou zeggen: Meiske laten we het voor vandaag maar droog houden . Mijn tong is in staking gegaan voor een betere C.A.O. of pensioenregeling. . Gebruik jij je tube Elmex tandpasta in de voordeel bij het Kruitvat maar.

Kijk dat de zotten in de reclame de helft van de wereld beërven valt met de huidige wetgeving en het neo-liberale gedachtegoed van de heer Thierry Baudet niet aan banden te leggen. Dat is geen vrijbrief voor de andere helft zichzelf dan maar als willoze schapen naar hetzelfde boreale abattoir te laten leiden. Zeker niet als je jezelf levenskunstenaar wilt blijven noemen.

 

Ludo