LATEN WE ELKAAR PAS NA HET DANSEN MIETJE NOEMEN

Laten we elkaar een wat vaker complimenteren tijdens het dansen of laten we elkaar pas na het dansen mietje noemen.
Gewoon aardig zijn en op zijn tijd een welgemeend compliment geven kost niets, maar is onbetaalbaar. Zelfs voor Bill Gates. Nu kan ik op mijn leeftijd wat makkelijker iets aardigs zeggen tegen een willekeurige vrouw zonder dat er meer achter gezocht wordt als in het ergste geval de gedachte : Ouwe snoeperd. (Aan ouwe rukker mag ik niet eens denken van mijn dokter))
Dat ben ik natuurlijk maar een heel klein beetje. In overdrachtelijke zin wel te verstaan. Ik ben echt wat je noemt een dubbele amateur liefhebber met maar een klein likkebaardje . Ook al omdat het vlees bepaald ongewillig en verzwakt is. afgeblust is hier een beter woord.. Nu was ik als jong misdienaardknaapje verliefd op Maria, de heilige moedermaagd. Dat bracht in mij een hemeltergende tweestrijd teweeg, hoe haar te beminnen en toch te zorgen dat zij maagd bleef. Zo heb ik geleerd, door het uitputten van mijn dualiteit in twijfel van onder , dat je een vrouw noch jezelf geweld hoeft aan te doen.
Ik zag geen andere uitweg om mijn liefde vorm te geven dan maar gedichten te schrijven. Iets wat ik nog steeds met verve doe. Zielenroerselen, die ik als zoet pastelkleurige anonieme bidprentjes in de kerk als niemand het zag aan haar welgevormde voeten vlijde.Als het opsteken van een kaars van een dubbeltje. Zo is in mij het ongeneeslijk vuur van de ware kruisvaarder ontvlamd . Er is nooit een antwoord op al mijn prentjes gekomen. Maar ik geloof dat ik nu als dank, van de heilige maagd neem ik aan, genieten mag van de alom aanwezige schoonheid. Wie op jonge leeftijd al een vrouw uitputtend leert respecteren zal zijn hele leven gezegend blijven met een oog voor frêle en tedere soms bijna ingevallen en desolate schoonheid. De vergankelijkheid van het leven kent en de schoonheid van de herinnering en die van de ontbinding van het langzaam vervagen zelf, zo als ik eens in het dagboek van een ex-vriendin las. Een compliment aan het leven zelf, nietwaar !! Mij valt alleen maar op dat hoe ouder ik wordt des te knapper de vrouwen .Hoe meer ik in alles bitterzoete schoonheid en een samenspannende liefde ervaar. Een ontwikkeling, die mij als een kleuter zo vrolijk stemt. Tegen de tijd van mijn verscheiden zien alle uit vrouwen er net zo uit als miss World en de heilige maagd, in een persoon verenigd. Zijn net zo rijk gezegend met gulle giften en Godsgenadige gaven als M., is mijn diepe overtuiging. In zo een zalige wetenschap kan een mens rustig in non dualiteit of rein van ziel ontslapen want op een dergelijke wijze wordt aan de hemelpoort zelfs de grootste kenau nog een engel . En engelen spreken niemand tegen of om gekeerd . Van maagden weet ik het niet zeker. Maar terug naar de complimenten. Op mijn leeftijd dwaalt een man zo makkelijk af naar zijwegen.

Ik maak haar mijn instemming” kenbaar als een vrouw gewoon mooi stijlvol en naar de kunst is opgemaakt. Van hele knappe vrouwen word ik overigens nog steeds een beetje zenuwachtig en verlegen als een schooljongen voor de juf op wie hij in stilte verliefd is. In mijn geval waren de juffen ongenaakbare nonnen nog mooier en moeilijker. Noem het de ultieme uitdaging van de liefde, dat wat niet te bekoren is toch te omvatten door het niet te bevatten . Maar ik kan die zenuwen nu heel goed zonder te blozen camoufleren.

Ik complimenteer een vrouw met een opvallende creatie van kleding of een bijzonder patroon of design, dat zij draagt en haar goed staat. Mooi ontworpen sieraden om haar nek. Haar haar anders zit als de keer daarvoor waardoor haar gezicht beter uitkomt.
Uit de tijd, dat ik nog als een Don Juan van het zuiverste rozenwater, ik had mijn looks mee, de kroegen afschuimde weet ik dat een gemeende of wel vertelde lofuiting letterlijk wonderen deed. Ik heb vrouwen compleet zien opbloeien, omdat een uiting van waardering eigenlijk zegt je bent een mooi en uniek mens. Wat is er mooier als een lofovertuiging te krijgen van een knappe man, die je stiekem wel ziet zitten. Nu liet ik gemeen als ik toen was in mijn jonge jaren daar wel vaker een verbale stekeligheid opvolgen dat dat compliment volledig onderuit haalde. Ik heb niet voor niets als maagd een moeilijke jeugd en pubertijd gehad !! Zo als ik ook in het begin bij het salsa dansen als een ongeleid projectiel om met de woorden van Sederic te spreken over de dansvloer knalde en alle vrouwen schrik aanjoeg als een soort blanke zwarte piet . De dansbarbaar, the angry young man en die neue wilde in een persoon. Ik wil nu eeuwig berouw tonen voor al mijn jeugdzonden en beloof mijn leven te beteren . Wat heet ik ga mij volkomen belangeloos inzetten voor de schoonheid van de vrouw en de salsa danseressen in het bijzonder. Ik ga ze stimuleren door eerlijk te zeggen hoe mooi ze zijn en hoe goed ze dansen. Ik ga ze alle ruimte geven. Als het echt moet verbrand ik zelfs al mijn gedichten.

Tegencomplimenten over hoe goed of liever hoe lief ik dans, iets wat ik overigens zelden hoor, zijn natuurlijk van harte welkom. Want lieve dames , waarom houden mannen zo van hun moeder. Zij was de eerste vrouw , die hem knuffelde en overlaadde met liefde. De eerste die zei;” Jij bent zo bijzonder want jij bent mijn kind in jou steekt geen greintje kwaad.” “Ik zal je altijd lief hebben zonder daarvoor iets terug te verlangen als dat je gelukkig bent” . In de buik en armen van je moeder heb je als baby voor het eerst gedanst. Is er een zoeter snoepje voor de ziel, de geest en het hart denkbaar voor het kind, dat elke man altijd zal blijven . Zonder een vrouw als moeder is elke man een verdwaalde wees. Alleen jullie complimenten kunnen ons helpen. O ja voordat ik het vergeet mijn rechter oor is mijn dove oor, daarin kun je alles zeggen wat er nu op je tong komt