LIEFDE IS wie het weet mag het zeggen ( satire )

Liefde is (* satire)

Je kent ze wel, die pentekeningen met als onderwerp: Liefde is. Een meisje met sproeten en een paardenstaart, hij ook sproeten samen op een stadsbankje in het Vondelpark terwijl de harten er aan alle kanten afschieten. Lege fles wijn erbij. Of samen aan de afwas. Dat is liefde voor keukenmeiden ( voor informatie over meiden zie de BBC. serie Upstairs,

liefde is niet altijd maneschijn

Downstairs.)

Liefde is* nog wel iets meer. Liefde is voor 50 % procent van de tijd een gebroken hart . Liefde is deels puberaal jezelf beminnen, maar ook twijfelen. Liefde is de neurose en obsessieve dwang in tijden van verliefdheid. En maar wachten tot ze belt of komt. Liefde is vragen om moeilijkheden. Liefde is van iemand van een andere ras of geloof houden. Liefde is saai ! Liefde is tranen me tuiten huilen van geluk of verdriet of om de puisten op je wang. Liefde is het met droge ogen uitmaken via een sms bericht. Liefde is doorzagen over voetbal zonder dat zij luistert.

Liefde bestaat tussen twee mensen, die proberen met vallen en opstaan hun huwelijksgelofte na te komen. Liefde is wat je probeert te voelen voor je jengelende kinderen. Liefde is overspel met je hart als dobbelsteen. Liefde is jezelf opofferen voor een hoger doel. Liefde is een vechtscheiding. Liefde is jezelf noch een ander ooit in de steek laten. Liefde is als bejaarde op je blote knieën in de harde kerkbanken knielen. Liefde is niet smeken om genade en dat toch krijgen. Liefde is Amstelbier drinken met je vrienden, die net zulke drankorgels zijn als jij. Liefde is zingend naar het front vertrekken om daar op jonge leeftijd roemloos te sterven als zandhaas in de modder . Liefde is het gevoel van verwantschap met de wereld de natuur alle mensen of wel zo makkelijk je directe naaste. Zo kan ik nog uren doorgaan, maar dat zal ik u uit naaste liefde besparen.

Wel wil ik het volgende voorstellen om door het moeras van al die harten met pijlen toch de werkelijk te blijven zien. Het lijkt mij handig om al die verschillende soorten liefde een waarde toe te kennen, zo als dat in de wiskunde zo mooi heet. Geen waarde in volgorde van belangrijkheid want die verschilt al naar gelang de omstandigheden. Of eigenlijk hoe je je voelt. Maar een cijfer dat elke vorm van liefde een eigen plaats toekent in onze belevingswereld om een voorbeeld te geven:

liefde is verbondenheid in de letterlijke zin van het woord
  • De liefde tot God het getal een of het symbool voor oneindig (Lemniscaat), mocht je tegen beter weten in toch willen blijven geloven in de eeuwige liefde.

  • We geven de ouderlijk liefde het getal 2, van uit de gedachte , dat dat het ideale aantal is voor de opvoeding van het kind.

  • Het getal 3 reserveer ik voor de kinderliefde. Een liefde die men voelt voor zichzelf in verhouding tot beide ouders.

  • De romantische liefde krijgt van mij en het hele C.D.A. ,dat spreekt vanzelf, als bouwers en pijlers van de samenleving het cijfer 4

  • Verliefdheid valt onder getal 13.

  • De eigenliefde of Narcisme kan het beste worden aangeduid met het getal nul omdat alles wat je met dat getal vermenigvuldigt steeds dezelfde uitkomst heeft.

  • Aan de liefde voor bezit en materiële zaken wordt een negatieve waarde toegekend zo iets als -1 of min 2 afhankelijk van hoe verslaafd je bent. U kunt naar eigen weten, ervaring en behoefte , deze cijferlijst van de liefde uitbreiden. Denk bv. aan theatrale liefde enz. enz.

Zal ik nu nog even proberen de vraag beantwoorden waarom ik vind dat dit nodig is ? Het levert altijd een eerlijker antwoord op als je weet wat er achter zit. Of als je de ware bedoeling kent onder scheiden van de leugen. Een zelf verzonnen gedachtespinsel dat ook een belangrijk aspect van de liefde is. Altijd al geweest ook Maar dit classificatie systeem is voor al een hulpmiddel. Als ik tegen je zeg met liefde 13 houd ik van jou, weet jij meteen dat je van mij geen kinderen hoeft te verwachten. Daar heb je liefde vier voor nodig . Met liefde 1 weet iedereen dat ik het klooster in wil. Eigenlijk verkort ik met dit systeem de aanvoer en communicatielijnen. Wat volgens militaire bronnen in alle zekerheid leidt tot een totale overwinning in de oorlog, die ook de liefde is.De zekerheid van de totale overgave die ook de ware liefde  gegeven is.

Ludo

P.S Gebruikt dit systeem niet om te reken , want je komt bedrogen uit. Je kunt op de liefde niet rekenen, omdat je de liefde niet met zichzelf kunt vermenigvuldigen. In de hoop dat zij daardoor zal toenemen. Niet zolang je ook niet in de toekomst kunt kijken of diep in je eigen hart.

  • voetnoot;  Ik kwam bij het doorzoeken van het  internet ook een afbeelding tegen van een  Delfts blauw porseleinen tegeltje, met de tegeltjeswijsheid, liefde is van mekaar houden. Dat klopt als een bus, even als te zeggen dat van mekaar houden liefde is. Zo iets heet een cirkelredenering ; iets is iets omdat het verwijst naar iets wat vrijwel het zelfde is. Dat heet ook wel een drogredenering dus aan de waslijst liefde is voeg ik ook nog toe : Liefde is een cirkelredenering.