met me vlaggetje, me hoedje en me toeter!

 

spijtbetuiging komt na de zonde!

Ik vertolk, ik vertolk de gevoelens van het volk  met me vlaggetje me hoedje en me toeter!https://muzikum.eu/nl/123-3401-24266/abc-cabaret/met-mn-vlaggetje-mn-hoedje-en-mn-toeter-songtekst.html Het is al heel wat jaren geleden sinds ik Corry Vonk, de vrouw van de cabaretier Wim kan, dat tijdloos refrein voor het eerst hoorde zingen. Tegenwoordig lijkt het kunnen wij deze feestattributen beter naar onze NAVO-bondgenoot Griekenland opsturen. Voor de plaatselijke bevolking en de horeca. Daar komen ze beter van pas gezien de regelmatige aanwezigheid van de koninklijke familie in hun buitenhuis. Hun afwezigheid zonder zich af te melden  in eigen land!

 

Vanmiddag werd er echter met toestemming van de regering en het R.V.D. een videoboodschap van onze geliefde vorst Willem-Alexander uitgezonden. https://www.trouw.nl/binnenland/koning-in-videoboodschap-we-hadden-niet-moeten-gaan Over het pijnlijke voorval zwijgen was geen optie. Dat weten alle Europese vorstenhuizen na de voortijdige dood van prinses Dianne en het gebrek aan reactie van Buckingham Palace. Ook een grove inschattingsfout!

 

 Deze boodschap  werd vertolkt door onze koning  met zijn vrouw zwijgend  aan zijn zijde keurig met de knieën gesloten en licht naar elkaar toe gedraaid. Aan alle wetten van de  lichaamstaal was weer voldaan. Die schuldbewuste uitstraling was wel even oefenen voor de spiegel! In een entourage die het nodige moet hebben gekost. Met op de salontafel voor het paar een droevig bloemstuk in gedempte herfsttinten. Daar is over nagedacht door een hele rij media specialisten. Zij trokken ten overstaande van hun geëmancipeerde onderdanen  het boetekleed aan. Alleen het bovenkleed! In overdrachtelijke zin helaas. Het originele boetekleed was gemaakt uit ruw geitenhaar. Werd naakt op de huid gedragen. Waarmee men letterlijk overal de kriebels van kreeg.

Hij betuigde vol deemoed zijn spijt. Een beetje cliché! Iets anders had ik ook niet verwacht. Het had mij opzienbarender geleken als hij gewoon had gezegd; “Vuile klerelijers waar bemoeien jullie klootjesvolk je mee!” Net als ieder andere Nederlander heb ik gewoon recht op betaald verlof. Ik heb daar verdomme hard voor gewerkt. Al die bezoeken aan bejaardenhuizen en verpleeginstellingen. Om maar niet te spreken van het doorknippen van al die linten met van die botte scharen. Verguld of niet! Het ongelezen tekenen van die 3000 wetten op jaarbasis Al die handtekeningen en benoemingen bij koninklijk besluit. En dan die stress van al die verbouwingen. Die problemen met de herinrichting. Het lezen van al die folders tot wij Willem-Alexander tot de keuze van een speedboot met enige allure konden komen. Gelukkig heeft mijn vrouw mij daarmee geholpen door voor die 2 miljoen de kredietvoorziening te regelen. Een oranje microkrediet. Een kort lopende lening bij het rijk alleen voor ons. Rot toch op met je gezever. Belasting betalen is voor de dommen! Als jullie crapuul met zijn allen zomer en winter aan de Costa Brava willen bivakkeren zit er voor ons Oranjes niets anders op dan naar Griekenland te gaan. Het armste land van het verenigd Europa maar zo heerlijk rustig! Jullie denken toch niet dat wij in onze kostbare vakantiedagen om de haverklap die Hollanders tegen het bleke dikke

lijf willen lopen. We zijn verdomme geen oranje supporters! Dat is allemaal franje! 

Als ik  mocht kiezen als koning had ik voor de Belgen gekozen of de Denen en de Noren als trouwe en vooral makke onderdanen. Gezeglijke types die zich tegen alles laten aanleunen! Mensen die het niet uitmaakt dat ze er plots een prinses bij hebben.dat een koning ook wel eens buiten de pot wil piesen. Had hier moeten gebeuren. Het stel slampampers had verdomme de afsluitdijk afgebroken. Nee, nee God heeft mij gestraft met 17 miljoen ontregelde betweters en oproerkraaiers. Helaas heb ik als monarch dat ook niet voor het zeggen. Daar moet je voor bij mijn moeder wezen! Stelletje bemoeiallen. Dus van mijn part kan je dat vlaggetje of die toeter of alle 3 rustig in je reet steken zo lang je ons maar op vakantie met rust laat! Etterbakken!

LUDO