NASLAPEN

Naslapen;

Ik wil de Nederlandse taal graag verrijken met een nieuw werkwoord. Het woord NASLAPEN met als afgeleid zelfstandig naamwoord ; de naslaap . Het bijvoeglijk naamwoord wordt dat spreekt vanzelf; naslaperig.

Ik bedoel daar niet mee te zeggen , dat je je snurkende vriendin moet imiteren. Snurkende vrouwen zo leert de ervaring knijp je het beste in hun neus of edelere delen. Met een zucht van genot draaien ze zich op hun andere zij, zodat jij weer even rustig verder kunt slapen tot ook aan die kant de zaak verstopt raakt.

Maar naslapen in de zin;  dat, door dat ik vandaag lekker heb nageslapen ben ik door naslaperigheid ongekend helder van geest!

U zult zich misschien afvragen wat de definitie van dit woord c.q. begrip wel mag zijn. Dat zal ik u hier in het kort haarfijn uit de doeken doen.

Naslapen is de tijd, die je van jezelf mag doorbrengen in bed tussen het ontwaken uit een goede nachtrust en het niet door dagelijkse beslommeringen gedwongen opstaan. Quality time in het kwadraat voor jezelf, zeg maar. Waarin de temperatuur van het lichaam , het beddengoed en de vochtigheidsgraad daarvan in de ideale verhouding tot elkaar staan. Waarin je in horizontale positie ligt op je N.A.S.A.schuim matras. Niet geplaagd of getergd door de zwaartekracht, je moeder , je vriendin, de kinderen of de belastingdienst. Voor even geen last hebt van kleine lichamelijke ongemakken of andere kwaaltjes. Anders gezegd ; niet lijdt aan de sleur van dit leven of er schoon genoeg van hebt. In dat laatste geval raad ik u aan te gaan praten met dhr. A. van Heteren de voorman van de S.G.P. Hierbij dient wel aangetekend, dat alleen ware christenen nooit genoeg krijgen van deze partij.

Naslapen! Een tijd waarin de geest al wel ontwaakt, haarscherp , volkomen uitgerust en niet geplaagd door de zorgen van alle dag als het ware met zichzelf aan de haal kan en mag gaan. De tijd dus waarin de creativiteit en scheppingsdrift ontwaakt en je als vanzelf de meest diepgaande inzichten krijgt over de meest uit een lopende onderwerpen.. Eigenlijk een staat tussen meditatieve rust en paradijselijke ontspannen zijn als Adam voor de appel zonder vrouw Eva of de Vader. Een staat waarin de geest alleen met zichzelf communiceert. Een moment van geestelijk reinheid waarin de essentie van de geest samen met een goddelijk staat van bewustzijn, door niets afgeleid, probleemloos komt tot het oplossen van vraagstukken als: Hoe hebben ze de piramides gebouwd of wat is de wiskundige formule voor het paradijs. In die tijd schrijf ik mijn gedichten en bedenk de one liners voor artikelen over de raarste zaken. Zie de ontwerpen voor tekeningen en schilderijen letterlijk voor mijn oog zweven.. In de naslaap babbel ik met God op basis van gelijkwaardigheid.

U begrijpt het al. De naslaap is voor mij de gelukkigste tijd van de dag. Nog prettiger als het moment van inslaap vallen. Wat niet bewust beleefd wordt. Naslapen is eigenlijk de bijslaap bedrijven met jezelf om zonder geruk en getrek of overig gedoe te komen tot een totale geestelijke bevrediging. Als het aan mij lag zouden ze het recht op naslaap moeten regelen in de C.A.O., want ik wil en mag geen enkele medelander het recht op naslaap onthouden. Op zijn minst een halfuur per dag!! Hoe je het gemakkelijkst deze naslaap bereikt? Even simpel als gemakkelijk! Blijf vrijgezel , denk volkomen buiten de vast gestelde kaders en bovenal wees alleen jezelf. O ja voordat ik het vergeet te zeggen, naslapen is alleen naslapen in het aarde duister met je ogen gesloten. De geest mag niet geprikkeld raken door stimuli van buitenaf.

U begrijpt het zeker al . Ook dit artikel heeft zijn ontstaan te danken aan een gezonde naslaap.

De formule voor het paradijs wil ik u niet onthouden; deze is

P(to) =/=C(to) = 0 Uitgedrukt in woorden ; een paradijselijk staat bestaat als de productie in evenwicht is met de consumptie , zonder dat er sprake is van een overschot.

P ; staat voor de totale productie, waarin een factor ( P-) voor herhaling van de productie de grote mede bepaald

C; voor consumptie of afname van producten, met een factor voor het in stand houden van de consumenten, die afhankelijk is van P-

to ; staat voor de onbepaalde tijd waarbinnen de voorwaarden die men als uitgangspunt neemt hetzelfde blijven

Over de diepere zin en consequenties van deze wijsheid wil ik nog even rustig naslapen.

Ludo