‘PIKNIKS ‘ OPENBAAR ALLES!

Nou wil ik het weten ook, hoe het zit. Hoe zo een ongewenste “dickpic” er in de praktijk uitziet. Je kan verdomme de krant niet openslaan, je tv aanzetten of er blijkt weer iemands dick in het openbaar gesignaleerd. Het potloodventen in enen en nullen ontleedt. Heeft iemand om er de stemming in te houden zijn jonge heer weer of onder het fotokopieerapparaat gelegd of met moeite een selfie op kruishoogte genomen. Het is dat die moderne telefooncamera’s automatisch scherpstellen anders had de ontvanger nog niet eens geweten wat het schimmige plaatje voorstelde. Over olieverfschilderijen als dickpic of een ets door het lid in het zuur te hangen en vervolgens onder pers door te halen  hoor je zelden. Of  één uit het hardste Carrera marmer gebeeldhouwd geslachtsdeel als de David van Michelangelo als ongewenst Valentijnsgeschenk. Wie weet  worden ook de afzenders kots misselijk als ze  zo lang naar hun eigen piemel moeten staren dat het schilderij of zeefdruk in de buurt van de werkelijkheid komt.

 Maar toch ik moest mijn gezonde Hollandse nieuwsgierigheid bevredigen. Een antwoord vinden op de vraag hoe mannen over vrouwen kunnen blijven heersen, terwijl de lengte van hun pieleman hen al opdeelt in twee vijandige kampen. Dat van de overwinnaars  als praalhans met; lekker poeh, de mijne is veel groter dan de jouwe. En het kamp van de verliezers aangevoerd door de anonieme rukker; met de omvang van mijn familiejuwelen wil je zelfs Pinkeltje niet opzadelen.

Wat doe je dan als bezitter van een oude zilverkleurige laptop met dat aangevreten klokhuis op het front? Waar het lampje al lang geleden zijn licht van doven zag. Inderdaad je gaat snelsurfen op het Internet. Een soort digitale speeddating. Vult bij de zoekmachine de opdracht “dickpic ” in en wat blijkt. Ze bestaan niet. Althans, de zoekmachine kan geen zoekresultaten weergeven. Laat staan een afbeelding die aan de zoekopdracht voldoet. Eerst controleren of het woord goed gespeld is. Dat klopt volgens de nieuwe spelling in de HP de Tijd. Dan maar synoniemen bedenken; piemelfoto, pikklik, leuterpeuter, paalplaat, tampstamp, zwengelbengel. Hengel had ook gekund. Ze moeten mij echt de tijd niet geven om mijn brave dichtershart te luchten. Alleen bij het synoniem enterhaak stond ik met mijn mond vol tanden. Maar nee, weer niet één resultaat. Het was gewoon om moedeloos van te worden. Niet te weten waar iedereen de mond vol van heeft en de gemoederen van overlopen. Loop ik voor mijn gevoel voor de zoveelste keer achter de feiten aan als een brave behanger achter zijn voortplantingsorgaan. Zouden het soms toch spookverhalen zijn. Zo als mijn moeder mij vroeger vertelde toen mijn plassertje veel op die van mijn teddybeer leek, als ze mij waarschuwde niet met vreemde mannen mee te gaan. Of snoepjes aan te nemen. Terwijl ik nooit een man ontmoet heb die vreemder of snoeplustiger was dan ikzelf.

Maar misschien is het dat wel! Het feit dat het verzwegen wordt. De gewraakte afbeeldingen niet in de openbaarheid komen. Vormt  dat het probleem. Iedereen weet dat het bestaat, maar  schaamte verbied je als vrouw  om uit de zelfgetimmerde porseleinkast te komen. Terwijl voordat soort mannen als doe-het-zelvers schaamte een al lang geleden gepasseerd eindstation is.  Als ze het al ooit bezeten hebben! Als slachtoffer heb je de neiging het gebeuren te verdringen. Als een vage bekende er naar vraagt  te verklaren dat je het zelf nooit aan den lijve hebt ondervonden. Hoogstens heb je er met een vriendin het er over gehad. Een taboe dat rond om heel het gebeuren hangt , wat feitelijk ook een rol speelt bij incest.  Of impotentie. Het komt voor, maar het bestaan wordt met de mantel der liefde en de opnwil van de media als het niet om bekende Nederlanders gaat bedekt.

 Zouden die mannen zich schamen als hun familie wist hoe het geslachtsdeel van ome Kloot of opa Van der Zwengelring erbij hangt. Hoe zouden mannen het vinden vroeg ik mij af als de foto’s van hun tampeledoris op een openbaar forum op het internet zouden worden gepubliceerd. ‘Net als de verhalen rondom Metoo#.  Met naam en toenaam erbij als shamedicks. Zou het schaamrood hen alsnog naar de kaken stijgen als hun dochter als eerste les in de seksuele voorlichting kon zien hoe een dick er vooral niet uit moet zien.

Want hoe anders moet je mannen leren zich van een overtreding van artikel 240 lid 2 van het burgerlijk wetboek te onthouden? Ervoor zorgen dat de grenzen van hun gedrag die van het vorstendom Liechtenstein niet overschrijden. Dus roep ik iedereen op pik niks publiceer alles.

Ludo