SALSA DANSEN VOOR DE WARE LIEFHEBBER deel 4

MONA GEEFT RAAD

Ik moet even een beroep doen op jullie fantasie. Inderdaad voor de meeste geen makkelijke opgave zeker niet aan het ontbijt als weer een grauwe werkdag je wacht. Maar stel je eens voor. Je rijdt op een zonnige zondagmiddag met je geliefde op de snelweg in je citroengroene met zwart afgebiesde smart. Je bent op bedevaart naar noem maar een willekeurige danstent. De voeten kriebelen, Relax muziekje aan,{ salsa of course} zonnetje door het achterraam en je vriendin ziet er even mooi uit als de eerste keer dat je haar zag. Kalm gangetje want het is druk op de weg, bumpertje aan bumpertje, maar verliefd als je je voelt houd je wel van kleven. Niemand heeft echt haast dus sociaal als je bent tuft je gemoedelijk mee. Ik zal maar even dichterlijk worden : Op deze danswei van het leven.

Plotseling halverwege je eindbestemming voegt de containerwagen van de Mac Donalds in vanaf de invoegstrook . Het irritante inritsen van de postbus 51 reclame. Nergens oplettend op topsnelheid wringt hij zich er gewoon tussen. Zich van geen kwaad bewust, een gevaar op de weg.. Je kent hem wel die vrolijk rood gespoten vuilniswagen met de stoffelijke resten van de half opgegeten hamburgers de kouwe friet en de lauwe milkshakes. Die begrafeniswagen van wat je met de beste wil van de wereld niet kunt omschrijven als een drie sterrenrestaurant . Inderdaad meer een kruising tussen een abattoir en een crematorium .Die rode lap op een stier. Jij boven op de rem. Het kapsel van je vriendin genadeloos geruïneerd en zij diep in de war. Nog net niet door de voorruit. En jij verplicht verder te rijden via de middenberm. Ben je dan gelukkig? Zeg je dan iedereen heeft recht op ruimte. Of wil je de chauffeur verwerken tot het afvalproduct, dat hij eigenlijk is en vervoert?

En toch op de dansvloer bij het salsa dansen is dit schering en inslag. Verkeerde inritsers. Onverlaten, die met zeer veel moeite een vrouw hebben weten te strikken het één dans met hun te proberen . De onzekere van geest , de wankelmoedige, de mannen die geen richting geven. Niet aan wat ze willen noch aan wat ze voelen. Die pas na de eerste twee minuten kunnen bedenken dat je alleen maar waar voor je lesgeld krijgt als je anderen zoveel mogelijk kunt hinderen. Nergens in de danswereld wordt deze misdraging getolereerd. Niet bij het stijldansen ,ballroom of latin niet in de tango. Die zorgen er met uitgestreken smoelen voor dat je heel je enkels openliggen. Ik zou bijna zeggen terecht. Alleen in de Salsa speelt dit probleem al jaren .Foute invoegers. Wat ik ze zo al toewens. Ach in mijn hoofd ontstaat een beeld van ritsen velletjes en mannelijke geslachtsdelen. De rest vul je zelf maar in. Hoe we het gaan oplossen. Ja heren dansleraren een schone taak is hier voor jullie weggelegd , dunkt mij De proleten de eerste beginselen van de beschaving bijbrengen. ETIQUETTE of comme il faul zoals de Fransen zeggen moeten jullie natuurlijk ook zelf wel eerst overeenstemming bereiken over wat hoort en je er ook aan houden. Goede voorbeeld en zo. Mocht je nog met vragen zitten? Wend u zonder valse schaamte tot ondergetekende. Alles wat zijn enkels niet beschadigd is het uitgangsprincipe. Mona weet raad!!!