SUPER SALSA WEDSTRIJDDANSEN IN ME BLOOTJE anno 2018

Zelden steeg in kortere tijd mijn verbazing zo sterk als tijdens het lezen van het super 8 salsa blog. Waar een kleine schrijver lang in kan zijn !! Van de ene verbazing rolde ik in de andere. Mijn bloeddruk bereikte komische hoogten. Van het homerisch lachen, wel te verstaan. Ik ben nog nooit serieus vergeleken met netnietjournalisten als Clark Kent en Loïs Lane, die,niemand weet het nog behalve S , de geheime personages van Super- of Iron man zijn. Archie de man van staal, dat zeg me wat. Zo een gele ijzeren Hein met een knoppenkast op zijn borst. Een goedkope comic uit mijn jeugd, die ik mij nog vaag herinner, maar Archie, dat was een robot op stalen klompen. Of een dansstijl , die ik bij toeval ook beheers. Daar zal hij S. wel niet op doelen. Superieur salsa dansen gaat mij nog steeds goed af zonder kryptonite. Nu heb ik mij voorgenomen om mij niet te verkneukelen over zijn fouten en onvolkomenheden . Ik heb met mij zelf afgesproken om niet keihard op de man te spelen zo als mijn collega schrijver probeert. Voor waar geen gemakkelijke opgave! Ik zal mij tevens onthouden van grievend commentaar op alle mogelijke onvolkomenheden in dat artikel van 2370 woorden. Ik zal het voor de variatie professioneel houden en mij beperken tot de hoofdzaken. Om mijn lezers en de telefoon van Roy na dat andere artikel niet te veel te vermoeien.

Dus om enige orde in de chaos van onsamenhangende beweringen te scheppen heb ik ik het artikel in mijn tekstverwerker Words 2014 opgeslagen. Om het vervolgens op drie verschillende computerschermen te openen. Voor de zekerheid heb ik het hele artikel op het eerste scherm nog een keer helemaal doorgelezen. Daarna op het tweede een na grootste scherm alle aanvallen en onbegrijpelijkheden over Newton , Einstein , martelen of de waarheid als volkomen irrelevant gedeletet. Op het derde het grootste scherm vervolgens alle grootspraak en snoeverijen op eigen verdienste eruit geknipt, Als laatste heb ik alles wat overbleef weer aan elkaar geplakt. Wat ik over hield aan relevante informatie in reactie op mijn artikel waren enkel een paar zinnen. Een stukje tekst groot zegge en schrijven 137 woorden., waarin hij mij gelijk moet geven. Niet dat het mij daar om te doen was. Ik huil liever van geluk als om het niveau van het NK. Dat inderdaad het peil van de wedstrijden allerbelabberdst is. Maar God zij gedankt en geprezen ; er zit een stijgende lijn in. 2 jaar geleden was het peil , wat ons argeloze liefhebbers nooit is verteld, nog veel beroerder. Toen moesten ze waarschijnlijk meerdere bezoekers op een brancard de zaal uit dragen . Toeschouwers, die wit weggetrokken en beroerd ,naar adem happend en tot drie tellend bijna een hartstilstand hadden gekregen van het ondermaats gepresteerde. Gelukkig speelde dit alles zich af ergens op een geheime locatie in in de Achterhoek. In die tijd heeft de jury zijn rapport hoogst waarschijnlijk moeten schrijven op natte papieren zakdoekjes. Kreeg de winnaar een groot glas ranja met een rietje  en het publiek zwijggeld toe als doekje voor het bloeden.. Dank U Heer er zit een steigerende lijn in.

 Om het abominabele  peil omhoog te stuwen meende hij S. dat het de beste oplossing was om dan maar zelf kampioen te worden. Dan zouden de toenmalige neder-Goden van het wedstrijddansen wel van hun zelfgenoegzame Olympus afkomen. Ik reciteer slechts zijn woorden. Zo iemand als hij kampioen, dat moeten we ten alle tijden zien te voorkomen. Daar mee devalueert onze toch al verlopen kampioenstitel met terugwerkende kracht  tot het jaar 0. Zou hun redenatie daar bij  zijn. Zo zout heb ik het als haring of verhaal nog nooit gegeten. Zelden nog heb ik een vreemdere argumentatie gehoord om aan een wedstrijd deel te nemen. Dat anderen jaloers op zijn overwinning op wie? in het vervolg zouden deelnemen om hem zijn 2 de kans op een glorierijke zege te kunnen ontnemen. Om zo het wedstrijd peil omhoog te brengen. We zouden toch allemaal vriendjes zijn en blijven heb ik uit zijn artikel verder begrepen. He ik ben nog een stukje vergeten te deleten.

 

Duidelijk in ieder geval is dat deze tactiek niet heeft uitgepakt als verwacht en ook niet werken zal. Er is namelijk geen wedstrijdcircuit waar uit nieuw talent geput kan worden om ons te amuseren of te shockeren.. Wedstrijddansen en sociaal dansen zijn twee heel verschillende werelden. Werelden die ver en los van elkaar staan. Let wel niet onoverbrugbaar. Het kost zeeën van tijd, een andere aanleg naast aanpak en een andere mentaliteit om van gezelligheidsdansers professionele wedstrijddansers te maken. Tijd die salsabelang zich niet gunt. Waarom?? Salsa belang wie is daar toch de woordvoerder van ? Gelegenheidsdansers, die bij de NK wedstrijden een soort proefwerk staan maken kunnen wat mij betreft beter bij de meerkeuzevragen over ervaring invullen: Geen enkele,! . Toelichting: maar dat was volgens de organisatie ook niet nodig. We zouden tussen de middag een gratis maaltijd krijgen van spek en bonen daar doen we het voor.

Hoe serieus neem je dan je publiek is de nieuwe vraag voor vandaag.