van de kinderen niets dan goed!

VAN DE   KINDEREN GODS NIETS DAN GOED ! (spot)

MET DANK AAN de Rijksvoorlichtingsdienst.

 

 

Oh wat schattig! Kirde ik bijna zonder nadenken.  Die nieuwe foto’s van ons koningshuis. Van de  3 Oranje dochters, wat zijn ze al groot geworden, achter in de tuin van Paleis Huis ten Bosch . Laatst nog opgeknapt voor 63 miljoen euro’s. Niet voor niets dat Mark Rutte laatst in Brussel tijdens de onderhandelingen voor een Europees herstelfonds wat zuiniger aan moest doen. Bezig was de aalmoezen aan de armere leden te tellen tot het laatste dubbeltje aan toe. Je kunt ons belastinggeld maar één keer uitgeven. En wat is er dan mooier dan aan 3 goede oranje doelen?

Maar toch ook een beetje raar. Die subsidies voor het koninklijk woonhuis. Zo als te zien op de officiële foto’s hoeft Amalia als onze toekomstige koningin zeker niet meer de buikriem aan te halen . Als dat nog gaat met zo een brede riem onder het hart ! Die is over 3 jaar al te groot gegroeid voor dit kikkerland.

 

 

Die fotosessie kreeg  , brutaal gezegd, daarmee, alle koppen bij elkaar, iets  van het vroegere kinderprogramma van de AVRO ; Kleutertje luister. Een programma met de beroemde openingszin: Hallo kindertjes van het hele land. ( wie is hier de mooiste als teken aan de wand?)  Nu uitgezonden voor een heel ,kinderlijk, volk van wit geprivilegieerde sentimentele, gemiddeld wat oudere, onderdanen . Verblind door tranen in de bijziende ogen.

. Toch voelde ik het , bij langer kijken naar de foto’s ,  licht schuren in mijn recht op vrijheid van meningsuiting . Weet wat de consequenties van ook eerlijke kritiek kunnen zijn . Maar wat is vrijheid zonder offers meer dan een geknakte sigaar uit eigen doos. Dus het schuren negerend kon ik het niet laten vilein te denken. Ach wat schattig het koningshuis zet als staatspropaganda zijn grootste joker in.

Nee niet de koning zelf, die komt met zijn harige make over op plaats 2. De eerste plaats komt toe aan zijn drie aandoenlijk jonge biggetjes. In overdrachtelijke zin natuurlijk. Geen haar op mijn hoofd die er aan durf denken deze 3 prinsessen ,de koninklijke bloedjes, te vergelijken met die 3 sprookjesfiguren*, knir, knar en knor, uit een oud Engels sprookje. Op het maagdelijk witte doek vereeuwigd door de onvolprezen filmtycoon uit Hollywood Walt Disney.

Het thema van het sprookje is : Luieren wordt bestraft en hard werken beloond met lekkers . Dat laatste  is onze prinsessen in dit luilekkerland  ook aan te zien

Maar toch ligt de vergelijking met de varkens stand  in dit land voor de hand   . Er leven hier op 41.543 km2 maar liefs 296 varkens per km2.( mensen 421). Rond de 12,4 miljoen knorrende krulstaarten, de slachtoffers van de barbecues van deze zomer niet meegerekend. Dat is 0.7 varken per inwoner .Incluis de kinderen en overleden corona slachtoffers. Ik zou bijna een zelfhulpboek schrijven: Leer het halve varken in u zelf kennen! Dat moet wel haast een daverend succes worden. Is het niet onder de mensen dan wel onder de zwijnen op de koninklijke domeinen rond paleis het Loo . Daarnaast  bevolken nog eens  1,62  miljoen melkkoeien, 1,03 miljoen stuks jongvee de mega stallen . We melken ons rijk en romen wat af al halen we bij lange na niet  de gestelde doelen .! 450 duizend sinterklaaspaarden. Over het aantal zwarte pieten dat je daarvoor het land uit moet schoppen   durf ik begrijpelijkerwijs geen mededeling te doen . Voordat ik het weet mag ik Amsterdamn als de  nieuwe hotspot voor het waanzinnige coronavirus   of het Friese koeienland niet meer in. 870 duizend schapen 590 duizend geiten, Dat hadden er ook 17 miljoen kunnen zijn. En maar liefst 45 miljoen leghennen. Een  onnoemelijke rijkdom aan  eieren. Het Fabergé ei op de schoorsteenmantel van het paleis niet meegerekend

 

Al die mega aantallen dieren zouden, trots op wat zij hebben bereikt, ook allemaal wel eens op de foto willen voor hun consumenten .Voordat ze voor hun tijd worden afgevoerd naar het abattoir van de publieke en vleselijke wansmaak. Maar geen media die daar veel aandacht aan besteed. Die beelden van gekooid dierenleed moeten wij onze kinderen besparen.

 

Naast de foto’s van al die bloedjes van kinderen van moeders in de bijstand. Onnozele kinderen die als kind en volwassene geen andere winstverwachting kennen dan dat zij bij hun leven nooit verder zullen komen dan de roze binnenpagina van de Staatscourant over de bezuinigingen op de uitkeringen .Misschien moeten we toch weer de gedwongen huwelijken invoeren! Prinsessen moeten voor de wet trouwen met echte boeren

 

Maar dacht ik hoe groot is nu gradueel het verschil tussen de staatspropaganda van bijvoorbeeld de grote leider van Noord-Korea, Kim Jong -Un en deze staatsie portretten van de koninkrijke kinderen ? Niet zo groot als lijkt door de afstand in kilometers  . Alleen psychologisch gezien gaat het er in dit land  met zijn ‘democratisch ‘staatsbestel   veel gehaaider aan toe . Veel meer achterbaks ! Dan in die gespleten volksrepubliek. Dit inspelen op een al lang bestaand volkssentiment.

Het dwepen met de oranjes als  het warm houden  van ouwe oliebollen tot volgend jaar kerst . Dit ‘fijnzinnig’ wat gepredestineerd  manipuleren van de kritische geest en het onderuithalen van de vrijheid van meningsuiting.; Want wie aan de kinderen komt raakt aan de ziel van Nederland . Zo dat ik met een twee variaties op een nu weer actuele spreekwoorden in deze crisis kan zeggen 1; DOMHEID ZIT IN DE POLITIEKE KLEUR VAN JE  GENEN; en als laatste ;DAAROM VAN DEZE NOG ONBESMETTE KINDEREN TIJDELIJK NIETS DAN GOED.

LUDO

nawoord;

 

Maar met het publiceren van dit soort foto’s gaat het koningshuis vooral voorbij aan de zwartste bladzijden van ons verleden waarin zij de scepter zwaaiden. De tijd dat zij gedurende 50 jaar de wettige heersers over op zijn minst 36.484 slaaf gemaakten in Suriname waren. ( laagste cijfer van rond 1860)

Waar waren de initiatieven van ons koningshuis om de vele miljoenen gestald op Canadese banken aan te wenden om de honger tijdens de winter van 44-45 met voedseldroppings te ledigen . Of vond  koningin Wilhelmina, alom bekend om haar zuinigheid,   het beter  om de kosten daar van  aan het Zweedse rode kruis over te laten. Druk als  men al was op het adres Chester square met de plannen voor  de operatie; Market Garden. een faliekante  mislukking  die ook voor de prins , mogelijk door verraad,  een brug te ver was. Waarom wel een speedboat kopen voor 2 miljoen euro, maar niet eens ongekend gul 4 miljoen uit eigen vermogen schenken aan beveiligingsmiddelen voor verpleegtehuizen. Zo wordt je als vorst nooit Willem Alexander (de sociaal) Grote. Blijf je voor de geschiedenis Prins Pils!

 

Dat dit huis via de oprichting  door Willem I en het bezit van een meerderheidsbelang in de Nederlandse Handels Maatschappij verantwoordelijk was voor de schrijnende armoede en hongersnood onder de inheemse bevolking tijdens het cultuurstelsel.  . De N.H.M had het alleen recht bedongen op alle winsten uit verkoop en vervoer van alle producten van het cultuurstelsel op het eiland Java .

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan bladzijde na bladzijde druipend van het bloed    om te slaan. Kun je als staatshoofd nog trots zijn op dit soort voorvaderen. vraag ik mij af nu ‘everything matters’ Of kun je zelfs als koning van een dergelijk besmet verleden beter afstand nemen. de eer aan jezelf houden en  als je toch zo rechtschapen bezig bent ook in en voor  dezelfde bloedlijn  abdicatie tot ver in de toekomst overwegen.

Ludo